Presentation

Brasilien - Bolivia - Peru
Trevligt att du följer vår blogg!

onsdag 21 mars 2012

Det stora amazonaventyret




Efter att tre efterlangtade bagage, morbultade men i stort sett intakta, hade atervant till oss i Manaus kunde vi antligen satta igang med att leta efter flodbatar och rosa delfiner. Sa snart vi kopt vara forsta flodbatsbiljetter gav vi oss ut pa jakt efter varsin hangmatta och snart kunde ytterligare 2 kg laggas till var packning. Pa baten var det action! Det gallde att snabbt armbaga sig fram for att fa en plats att knyta upp sin hangmatta, och sedan under natten for att fa en plats att sova. Linn och Kajsa sov ratt bra men Lina hade lite problem med standigt sparkande barnfotter i huvudet.

Vi delade upp resan till kusten i tva delar. Vi stannade till i Santarém och det narbelagna Alter do Chao, dar vi roade oss med kajaktur langs amazonflodens strander och hajk genom regnskogen med macheteforsedd guide i taten. I djungeln sag vi bland annat ett SJUKT stort trad och vi ar tck vare var guide numera skyddade mot mygg. Han larde oss hur man stoppar in handen i ett myrbo for att lata myrorna krylla over huden och lamna efter sig ett valdoftande myggskydd. De bets inte, eller i alla fall inte sa farligt. Dagen var helt fantastisk och avslutades med ett dopp fran baten nar solen gick ner.

Nu har vi hittat ut till kusten och Belémdar vi sitter och kanner att Amazonas levde upp till alla vara forvantningar. Farliga djur, hangmattsnatter, grillad piraya och bastuvarme. Har tar vi en paus och vilar upp oss efter amazonas samt laddar upp infor morgondagens stahej. Kajs fodelsedag ska firas med buller och bang. Och forhoppningvis en G A L E T efterlangtad sushi.