Presentation

Brasilien - Bolivia - Peru
Trevligt att du följer vår blogg!

måndag 27 februari 2012

Fran cowboys till indianer









Hej alla trogna lasare!

Har sitter vi nu och skriver fran Cusco. Helt riktigt - en ny stad, men framfor allt ett nytt land. De senaste dagarna har gatt i inkaindianernas tecken. Kanske kanns lite omoraliskt att kasta bort cowboyhattarna och plotsligt annama fjadrar och poncho, men vi jobbar pa att ta seden dit vi kommer och smalta in.

Vart inkaaventyr borjade med den fantastiska forellen vid Titicacas strand (bara tanken far det fortfarande att vattnas i munnen pa oss). Kort darpa kastade vi oss in i en bat som tog oss till solens mytologiska fodelseplats - isla del sol. Med var vanliga vader-tur (regn-magneter) var vi beredda pa att inom nagra minuter behova dopa om on till Isla del regn. Men det visade sig att vadergudarna dagen till ara var pa var sida, och istallet serverade oss en paradisstrand badande i solljus och varme. An mer tur hade vi nar vi nagra minuter efter var landstigning pa on springer pa de tyska killarna David, Ansgar och Mauritz som vi snabbt halsade pa i La paz. Det visade sig att killarna undervisade engelska pa on och garna bjod med sig oss hem till deras hostel och harliga hyresvard Nelson (Bolivias mest pizzaalskande man).

Vi kande oss snabbt hemma i var lilla by. Mornarna agnades at morgondopp, dagarna at ruin-sightsing och kvallarna at FANTASTISK mat och gitarrspel akompanjerat av Davids ofattbart falska sangrost. Kort och gott, livet pa on var som en drom.

Och nu sitter vi bara och rullar tummarna och vantar ut dagarna. Om tre dagar smaller det. Om tre dagar ar det dags for vart livs aventyr. Inkaleden och slutmalet Machu pichu. Vi har idag gatt och pressat fram den hutlosa turavgiften och samtidigt fatt veta att vi ska inga i en grupp med tretton andra inkafralsta turister. Vi hoppas och tror att en och annan av dessa medresenarer kommer att berika var friluftsupplevelse med nagra oforglomliga citat och en och annan tabbe.

Hasta luego!