Presentation

Brasilien - Bolivia - Peru
Trevligt att du följer vår blogg!

lördag 5 juni 2010

En första titt i Beijing

Efter att ha sovit ut ordentligt och ätit en god frukost fick vi skjuts med Marita för att leta efter en ny kameraladdare. Det visade sig vara lätt att hitta så hurra hurra, nu kan vi fotografera som paparazzis med vår kära kamera igen!

Idag har vi sett den förbjudna staden (där vi tillbringade största delen av dagen, det är stort). Det var häftigt att se det palats där kinas kejsare och alla hans fruar bodde under många sekel. Vi såg många troner för olika syften, runt vilka vi fick slåss med många turister för att få en titt. Detta var en sevärdhet där vi båda tyckte att mycket av stämningen från förr levde kvar. Vi besökte också himmelska fridens torg där massakern ägde rum för 21 år sedan igår. En mycket lyckad första dag i Beijing.

Att ta sig hem med taxin var ett äventyr då vår chaufför inte visste vart han skulle när vi visade vår adress, eller vad vi menade när vi försökte säga vilken väg (en motorväg) han skulle köra på. Någon engelska var det inte tal om. Det löste sig hur som helst då han fick ringa till området där vi bor och fråga om vägen.

Solkram
LinnoKajsa