Presentation

Brasilien - Bolivia - Peru
Trevligt att du följer vår blogg!

måndag 6 februari 2012

Tre klubbade salar



Hurra! 72 timmar efter att vi paborjade var resa till Tupiza fran Rio ar vi framme!

Fran Santa Cruz begav vi oss till Tarija och dar bokade vi omedelbart nasta buss till Tupiza. Den gick emellertid inte forsen 11 timmar senare, sa vi bestamde oss for att undersoka vad Tarija hade att erbjuda. Av en slump hittade vi en riktig folkfest en bit utanfor stan, i Tomatitas, dar det kryllade av folk! Det saldes mat i overflod och massor av barn och ungdomar roade sig med att spruta skum och kasta vattenballonger pa folk (vi var populara maltavlor). Nar vi atit oss matta pa majsbradsknyten tog vi oss ett dopp i floden tillsammans med en mamma och hennes bada dottrar. Vilken dag, vilket stalle! Val inne i stan igen tankte vi att vi var lite sugna p middag. Linn och Lina bestallde in tacos, och blev fortjusta over alla skalar som bars ut med olika roliga tillbehor. Nar vi gick darifran kande vi oss alla matta och belatna. Efter att vi avslutat var maltid fanns pa bordet: 18 skalar med taco-tillbehor, tva tallrikar med brad, en skal med chips, en tallrik med annat brod samt en pastatallrik till Kajsa. I Tomastitas fortsatte partyt formodligen till langt inpa smatimmarna men da satt vi pa bussen mot Tupiza.

Lina och Kajsa som hade fonsterplatser pa bussen kanner sig idag tacksamma over att vara vid liv, da de fruktade att dessa snart skulle vara till anda da busschaufforen sniglade sig fram langs stupens kanter med halva bakhjulet utanfor i natten. Timme, efter timme, efter timme! Eftersom vi kom fram ratt tidigt fick vi hanga utanfor ett hostel tills vi horde ljud darinne och vi kastade oss pa dorren.

Fina kaktusmobler, konstaterade vi innan vi for forsta gangen pa tre natter bytte om till sovklader, varpa vi kastade oss i varsin sang och sov som klubbade salar fram till klockan tva. Da tog vi oss for forsta gangen pa en vecka en dusch, ljuvligt.

Vad Tupiza har att erbjuda har vi inte hunnit utforska narmare an, men vilda vastern temat kanns lovande.

Bilderna ar fran Cristo Redentor och solnedgangen pa Ipanema!

¡Hasta luego!