Presentation

Brasilien - Bolivia - Peru
Trevligt att du följer vår blogg!

torsdag 10 juni 2010

En lyckosam dag (inte)

Denna dag började med regn, så vi ställde in vår planerade utflykt till en park där vi skulle se på alla som dansar och har morgongymnastik. Det blev lite extra sovmorgon istället så det var bara trevligt. Sedan begav vi oss till sommarpalatset där vi gled runt några trivsamma timmar innan vi skulle åka till Himmelens tempel. Det var ungefär här som gudarna bestämde sig för att straffa oss för något och vi hamnade i en riktig fulingtaxi. Vi åkte på taxameter och kände oss trygga. Tills den visade ungefär 4 gånger så mycket som vi borde betala för denna sträcka. Vi sa några fula ord som chauffören ju inte kunde förstå och pungade motvilligt ut med denna hiskeliga summa. Då berättar vår gode chaufför att våra pengar, som vi denna morgon tagit ut ur en bankomat (som står på området där vi bor) är falska. Inte jätteskoj. Himmelens tempel var lite svårt att njuta av att se men vi promenerade ändå runt och tog lite kort medan vi svor över taxis och pengaförfalskare.

När vi sedan skulle åka och köpa lite mer film dealade vi oss till ett fast pris eftersom vi inte tordes lita på taxametern... Det var ju givetvis också ett oerhört överpris men varför bryta en så stadig trend som vi påbörjat idag?

Tur att våra underbara "värdar" här i Beijing, Marita, Erik och Rebecca tog med oss på kinesisk restaurang där vi kunde äta oss mätta och glada. Mycket god mat!

Kort och gott har det varit dagen Dyr. Nya tag framöver (=svält)

Solkram
LinnoKajsa