Presentation

Brasilien - Bolivia - Peru
Trevligt att du följer vår blogg!

måndag 31 maj 2010

Den spannande fortsattningen

Kap 8 - Sid
Idag hangde vi med Cam igen. Och DJn fran igar foljde ocksa med. Han heter Sao Paa, men vi kallar honom Sid (fast han inte vill det). Eftersom vi nu hade tva moppar tyckte de (helt logiskt) att vi skulle aka tva och tva. Men vi ar inte helt normala. Sa vi ville aka pa samma moppe. Ni fattar sakert att vi tankte att det var dumt att dela pa sig. De tyckte att vi var konstiga men sa inget om det under resten av dagen. Sid har munskydd, for han vill inte fa damm i halsen nar han kor. Han har jeans, gympaskor, undertroja och skjorta for att skydda sig mot solen. Han har ocksa en stor svart prick i ansiktet. Han viosade att nar han drar bort den foljer det med brun hud, vi har sett och hort om alla mojliga metoder for att bli vit.. Men det har var ju ganska speciellt.

Kap 9 - Fiskare
Vi akte till en pir for att fiska i den stekheta solen. De har inget flote utan man tittar ner i vattnet och nar fisken har bitit i kroken ska man dra snabbt. Fraga oss inte varfor men sa gor i alla fall killarna har. Vi fick tva fiskar. De var lite storre an en spigg. Kanske borde man prova med blackfisk som bete hemma ocksa.

Kap 10 - Tva galna svenskar
Sen akte vi till en strandbar for lunch. Lagg marke till AKTE. Den lag ca 50 m fran piren dar vi fiskade. Dar pa stranden traffade vi ett svenskt par. Det visade sig att de varit i Kambodja i tva veckor och just kopt sig en bar har via internet. I ett ganska tveksamt kvarter tydligen.. Sa nu var de fast har! Vi onskade dem lycka till.

Kap 11 - Palmjuice
Harnast akte vi till ett kant stalle (bland kambodjaner, ej turister) for att smaka Palm juice och en slags torkad fisk. Vi tyckte dock att den sag ut som al. Det var ett mysigt stalle dar varje sallskap satt i en trakoja i hangmattor och drack ur kokosnothalvor. Det smakade surt, sott och jast. Cam sa att det ska rena magen och gora att man blir hungrig. Hmmm, vi blev genast skeptiska... Tog farval av Sid och gav oss sedan av pa annu en vansinnesfard tillbaka till hotellet (Denna gang inte ens pa en vag).

Kap 12 - Kvallens planer
Ni kanske tycker att vi ar lite tokiga, och det tycker vi med. Sa ikvall ska vi ta det lungt. MYCKET lungt. Efter en god middag har pa hotellet planerar vi att gora det vi ar bast pa. Ligga i sangen, se en film och ata glass!

Solkram
LinnoKajsa

En spannande dag

Igar har det hant sa mycket att vi maste dela in dagen i kapitel. Vi rekommenderar att du skriver ut det har och gosar till dig under en filt i en fatolj med en god kopp te. Hall till godo!
Kap 1 - Forrgar kvall pa Cams stalle
Kajsa at hamburgare och Linn at ris. Sedan foljde kortspel och trolleritrick med alla de Kambodjanska grabbarna fran restaurangen, samt en liten kille (ca 10 ar) som saljer armand pa stranden. Ett korttrick var faktiskt outstanding och har satt griller i huvudet pa oss... Helt sjukt. Cam har lovat att om vi vill sa kan han ta oss till sjukhuset och sevarda platser har i Sinhanoukville. Vi sa att vi fick se hur Linn madde nasta dag.

Kap 2 - Brannan
Pa morgonen bestamde vi oss for att utforska hela den laaanga vita sandstranden, Serendipity beach dar vi bor. Det tog kanske 2 timmar att promenera fram och tillbaka langs hela stranden. Vad bra att vi gjporde det utan solkram! Men ingen fara. Vi har ju after sun!

Kap 3 - Sjukhuset
Linn kande sig inte namnvart battre darfor begav vi oss till sjukhuset med Cam. Eller var det ett apotek? Kanske nagot daremellan, Linn fick efter att ha varat pa nagra fragor i alla fall tva pasar gegga samt 12 piller, for 15 kr.

Kap 4 - Vart fardmedel
Leif, vi har ju lovat att inte kora moppe eftersoim vi inte kan det. Tur att vi far plats alla tre pa Cams moppe! Det ar inte farligt (om man inte krockar eller valter forstas). Ibland maste han sattta pa sig hjalmen for att et kan finnas poliser. Vi behover ingen, det ar bara den som kor som utsatter sig for fara. Ungefar som att man inte behover ha sakerhetsbalte i baksatet. Cam gillar att racea och aka forst av alla moppar. Lite ont i fingrarna har vi efter att krampaktigt hallit oss fast i varandra och moppen da vi sladdar fram pa grusvagarna eller rullar i vansinnesfart ner for berget. Cams favoritfarg ar rott. Sa han kor mot det i korsningarna.

Kap 5 - Vattenfallet
Pa helgerna traffas alla kambodjanska ungdomar och hittar pa roliga saker, som att bada i det stora vattenfallet har. Nu har vi ocksa gjort det. Vattnet var iskallt, dvs som det varmaste det nagonsin blir hemma i Sverige. Ganska roligt att alla de andra skakade och skallrade tander, medan vi bara njot. Vi gick ganska langt uppstroms for att bada, eftersom det ar okej att kissa i vattnet, sager Cam. Alla gor det, han ocksa tydligen. Ackligt, vi vet. Speciellt eftersom stadens mineralvatten tas fran denna kalla. Men, det var verkligen jatteroligt! Vi fick beskada hundsim, grodsim och honssim (av en manniska alltsa), och vi var manga som deltog i hlla andan under vattnet tavlingen. Det var dock en tjej som var grym och vann varje gang.

Kap 6 - Kaeokekvall
Middagen avnjots pa en Kambodjansk restaurang (inga turister) med kareoke pa mycket hog volym. Linn at ris (hon mar battre nu). Men Kajsa och Cam (och plotsligt aven stallets DJ?!) slog pa stort och bestallde in vulkan barbeque. Man fick in kott och gronskaer att grilla sjalv pa en "minivulkan" som stod pa bordet. Det var gott. Kajsa ber nu om att fa slippa magsjuka. Vi bedomer chansen som liten. Ej att forglomma jordnotterna som skulle atas med pinnar. De serverades ihop med den kanna ol Kajsa och Cam skulle dela pa. Linn: "Herre gud Kajsa, nu far du ligga i, han ska ju kora hem!" Cam sjong manga fina latar for oss under neonljusen pa scenen. Linn ar forlovad igen, med stallets DJ. En finare ring den har gangen, men pa fel hand. DJ:n sa ocksa att vi bada var vackra, men pa olika satt. Linn som en indie, och kajsa som en fransyska. HAHA.

Kap 7 - dunkadunka klubben
Var ska man borja. Efter middagen blev vi medbjudna till stadens lokalbefolknings popularaste nattklubb. En neonbelyst flashig entre med kostymbekladda man som visiterade alla killar och flickor i kortkort som visade oss in (Ja, vi tankte ocksa "o hjalp!"). Men det visade sig vara ett valdans drag med liveband och ganska fyllt dansgolv. Forvanade blev vi dock av den skrack/zombie-rulle som visades pa tva stora plasmaskarmar. Vem vill se det nar man ska ga hem i den morka natten efterrat? Och tro oss, det har var en skrackis av det riktigt vidriga slaget. Sjukt, och sjukt roligt. Vi hoppade runt pa dansgolvet nagra latar och drack ingen ol innan vi akte tillbaka till hotellet for att sova. Vi sov mycket gott i natt och Linn mar bra nu.

Det ni!
Solkram
LinnoKajsa

PS. Vi har betalt for hela kalaset, vilka gentleman...