Presentation

Brasilien - Bolivia - Peru
Trevligt att du följer vår blogg!

måndag 5 mars 2012

Precis som chaskis





















"This is fucking awsome!" for att citera gruppens clown, Australiensaren Justin.

"When is the long break? And how long is the long break?" var en aterkommande fraga fran gruppens hogst flasande medlem Daniel, med den extremt oergonomiska och baktunga vaskan. (Men som Justin poangterade: det ar bra att ha ryggsacken riktigt obekvamt for da kan man fa magrutor. Later val rimligt?!)

"Have food ever tasted so good?" fragade Dennis fran New York efter annu en gastronomisk upplevelse levererad av Inkaledens baste kock.

"Jag tror aldrig att jag kommer att ga pa ett sa har vackert stalle igen" konstaterade en lycklig Linn nar vi pa tredje dagen passerade sagolik regnskog och forsande vattenfall.


Det har fyra dagars-aventyret har varit helt otroligt. Vi kommer for alltid att komma ihag citaten, manniskorna, landskapet, hur vi kampade och hur fruktansvart bra vi hade det.


Som vanligt sa fann vi oss snabbt till ratta i taltvardagen. Vi krop in under duken och kande hur mysfaktorn kom krypande. Som reslutat av var vana vid talt-stok-och-bok blev vi oftast klara snabbast pa morgonen och blev ofrivilligt utnamnda till gruppens hikingexperter. Gruppens ovriga medlemmar var overtygade om att vi inte alls tyckte att det var jobbigt trotts att vi liksom alla andra gick och flasade, drankta i svett. Dock sa bar vi inte mer an atta kilo. Maten och talten tog vara starka och snabba chaskis (=inkaspringare) hand om. Men vi behovde inte ta pa oss rollen som viktigpetter, den hade var guide lagt vantarna pa. Vi tvivlar pa att det finns nagon annan pa jorden som ar sa fortjust i att hora sin egen rost. Han kunde babbla pa i timmar och hade som specialitet att lagga fram sina egna ologiska teorier och framhalla dem som de basta, eftersom det var han sjalv som kommit pa dem. Till allas stora lycka sa ar det har en man som vi kommer att fa hora mer ifran. Han haller nu pa att skriva sin sjalvbiografi och kommer nasta ar att stalla upp i parlamentsvalet. Vi haller tummarna.


Trots alla langa monologer fanns det anda tid for vanding, och framat kom vi. Efter att ha passerat regnskog, dead woman's pass (4215 m) och the gringo killer stairs kom vi pa den fjarde dagen fram till resans hojdpunkt, Machu picchu! Pamigt varre och trats att vi anlande mitt i regnsasongen sa tittade solen fram. Dessutom besteg vi Huayana picchu och fick en annu statligare overblick over detta ett av varldens sju underverk.


Trottare och gladare an nagonsin drar vi nu vidare. Men forst en segercappuccino pa Jack's café.

Kram fran tre inkas!