Presentation

Brasilien - Bolivia - Peru
Trevligt att du följer vår blogg!

fredag 23 april 2010

Allt ni trodde om Indien

ar sant, fast varre! Nu ska vi beratta.

Har ni nagon gang varit med om att det luktar starkt av bensin i flygplanet? och att flygvardinnan gar langs gangen och tommer tre sprayflaskor parfym/luftrenare? Det har vi. Kandes inte helt reko, men vi overlevde (till och med kajsa overlevde pipsparren).

Nar vi kom fram till New delhis flygplats blev det jatteroligt. han som kollade vara pass och visum var namligen VALDIGT skeptisk. Speciellt eftersom Linn inte kunde skriva sin egen namnteckning (den har forandrats sedan 2006) och han fragade oss bada om det var vi pa fotot, samt radfragade en annan man om han tyckte att det liknade oss. Vi maste se valdigt kriminella ut. men nar Linn forklarat att hon var 15 ar nar hon gjorde namnteckningen i passet slappta han om an skeptisk, in oss.

Vaskorna kom till samma flygplats som vi :)

Eftersom klockan var halv 4 pa natten nar vi anlande stannade vi pa flygplatsen i ca 2 timmar. En liten indisk flicka skrattade hogt at linns har.

Nar vi vid halv 7-tiden gick ut genom flygplatsens dorrar, borjade skrik, panik och katastrof. Vi blev genast pahoppade av en man med bokstavligt talat blodad tand som ville att vi skulle ta deras taxi. Efter mycket tjat fick vi ett pris nedskrivet. Alltid nagot. Chaufforen tog oss till en resebyra for det skulle vara bast for oss sa han. Pa vagen dit insag vi att vi aldrig kommer att vaga ga ut pa gatorna sjalva. Det ar nast intill omojligt att beskriva for den som inte sett det med egna ogon. INGENTING ar som hemma. Ex: Kajsa: "seatbelt?" Chaufforen: "No no, no need in the backseat!" Varpa han sjalv spande pa sig baltet. Men tro oss. Aldrig har vi klamrat oss fast vid det dar baltet som nu. Det finns INGA vagskyltar, INGA filer (inga som folk kor i) och alla miljoner bilar och tucktucks ar mycket buckliga...

Sedan blev vi grundlurade. Men bra blir det nog enda, sitter pa ett for oss lyxhotell for tillfallet. Nog for att det sprangde var budget totalt, men vi kanner oss sakra. De stallen vi vill besoka i indien kommer nu en privatchauffor kora oss till, nar vi vill 24/7. "All included" Sa de. fast... inte mat, inte sevardheter och inte DRICKS, som forvantas ges ut kors och tvars. Nar vi kom in pa hotellrummet trodde vi att vi skulle sova eftersom vi inte har gjort det det senaste dygnet. Men icke. vi var i upplosningstillstand! "Tank om vi maste betala bensinen" "Vi kan inte lita pa nagon" "Han andrade priset hela tiden och det ar way over var budget!" "VARFOR AKTE VI HIT?!"

Men nu har vi traffat var chauffor. Han verkar snall, aven fast han sager att vi inte kan lita pa honom (eller nagon annan) efter en dag. Nar han lamnade oss vid hotellet sa han att vi inte far ga ut ikvall. Kanns supersakert.(?!) Joda det gor det. Citat: "Don't worry, you have a bodyguard" Citat 2: "Your wish is my command".

Nu ska vi ga upp och ata chips och titta till vara grannar; en duva och hennes tva ackliga ungar som bor i var aircondition. Mark att vi sa lyxigt hotell.

For tillfallet kanns allt jattebra. Vi har atit var forsta maltid (KRYDDIGT ris med gronsaker) och nu ska vi nog kunna sova. Ar nojda :)


Solkram
LinnoKajsa